tamjpg

Prijava

Mahavatar Babaji

Zadetki pogledov prispevkov
305299

ReikiMaster NOVOSTI!

 Brezplačne re-iniciacije v kateri koli stopnjo Reikija >>

- Prvič v Sloveniji vam predstavljamo izredno učinkovit (glede na izkušnje praktikantov in mojstrov tega stila) Lightarian™ Reiki!
- Dodali smo tudi novo temo, Reiki v medicini ter nove članke Reiki skrivnosti, Izmenjava Energije ter Iluzije o Reikiju!


- Novo! Drugi Reiki Oddih, vabljeni Reikisti/ke vseh reiki stilov in stopenj! Novo! Podrobnosti in prijave >>

Reiki skrivnosti


Uvod causal

V tem krajšem članku bi rad podelil z vami določene informacije glede Reikija, ki bi jih lahko poimenoval tudi skrivnosti Reikija. Skrivnost v tem kontekstu pomeni določene informacije,
ki so Reikistom na splošno večinoma neznane .

Seveda je vse v tem članku zgolj moja subjektivna percepcija obravnavane tematike, in ne absolutna resnica. Rad pa imam odprtost, transparentnost in iskrenost. Moj namen ob pisanju
teh besed je enostavno podelitev informacij, ki lahko koristijo vsem Reikistom.

 

 

Izvolite torej:

1. Mojster ali Učitelj

V tradicionalnih vodah Reikija je tretja (mojstrska) stopnja ločena od stopnje, na kateri mojster/ica Reikija postane učitelj/ica. In glavna oz edina razlika med tema dvema stopnjama je zgolj ta, da lahko učitelj/ica podeluje iniciacije v Reiki; Reikist/ka 3. stopnje tega ne more. Baje.

No, in ravno na tem mestu obstaja prva t.i. Reiki skrivnost:
simbol za podeljevanje uglasitev v katero koli stopnjo Reikija je Dai-Ko-Mjo in ne Raku ali Nin-Giz-Zida (poznan tudi kot Fire Serpent oz ognjena kača).

Torej, vsakdo, ki je bil iniciran v tretjo stopnjo Reikija in ima na voljo Dai-Ko-Mjo, že lahko podeljuje iniciacije! Dai-Ko-Mjo je edini in prvi in zadnji simbol klasičnega Reikija, ki ima inherentno lastnost prenosa luči naprej.

Spodaj si lahko ogledate vse tri mojstrske simbole klasičnega Usui Reikija (iz leve proti desni: Dai-Ko-Mjo, Raku in Nin-Giz-Zida).

daikomyoRakunin giz zida


Torej, če ste bili inicirani v Dai-Ko-Mjo, potem imate na razpolago sredstvo za podeljevanje iniciacij oz uglasitev kogar koli v katero koli stopnjo klasičnega Reikija!

Lahko seveda tudi naredite test: poskušajte inicirati sebe ali drugo osebo BREZ Dai-Ko-Myo simbola.
Verjetno ne bo šlo. :)

Dai-Ko-Mjo je namreč tisti simbol, kateremu gre zasluga za možnost podeljevanja uglasitev v Reiki; ravno zaradi tega dejstva v okviru našega Inštituta ne ločujemo 3. od 4. stopnje in vedno izvedemo le eno iniciacijo. Tako se izognemo celotni drami okoli učiteljstva Reikija in istočasno nudimo mojstrstvo Reikija po vsaj polivični ceni tiste, katero je potrebno plačati v tujini ali tudi pri nas.

Iniciacija oz uglasitev v Reiki je bila v času mojega Reiki mojstrovanja leta 1993 hudo varovana skrivnost. Zakaj, ne vem.
Kakor koli že, dandanes to ni več tajnost, hvala Bogu.

V kombinaciji z informacijami zgoraj in video posnetki o postopkih iniciacije na povezavi spodaj si lahko pomagate pri iniciaciji v Reiki kar sami:

Video posnetki postopka iniciacije v živo ali na daljavo (youtube.com) >>
(odpre se nova stran)

Imate vprašanje glede te tematike?

 

2. Delo na daljavo

Vsak/a Reikist/ka 2. stopnje Usui Reikija ve, da se lahko pošilja univerzalno energijo Reikija tudi skozi prostor in celo čas. Temu procesu Reikisti pravimo delo na daljavo oz zdravljenje na daljavo.

V praksi to pomeni, da lahko pošiljate Reiki recimo iz ene sobe vašega doma v drugo sobo ali pa celo iz denimo Ljubljane v Portorož. Isti princip velja tudi za pošiljanje Reikija skozi čas (več o tem vprašajte svoga mojstra/učtelja Reikija).

In sedaj naslednja (javna) skrivnost:
povsem isto, kot za zdravljenje na daljavo, velja tudi za iniciranje oz pošiljanje uglasitev na daljavo!
V praksi to pomeni, da lahko kogar koli, kadar koli inicirate v Reiki, ne glede na to, ali je oseba fizično prisotna ali ne!

Sistemi kot so denimo Karuna® Reiki ali ortodoksni in tradicionalni Usui Reiki ali pa tudi Angelic® Reiki, vztrajajo pri stališču, da  iniciacije na daljavo ne delujejo. V redu, ni problema. Ampak meni osebno se na tem mestu pojavlja vprašanje: zdravljenje na daljavo deluje, iniciranje pa ne?
Hmm.

No, kakor koli že, moje dolgoletne izkušnje (marca 2013 je bilo 20 let mojega mojsterstva Reikija), kažejo na to da so iniciacije na daljavo ne le delujoče, ampak v nekaterih primerih celo bolj učinkovite od tistih v živo. To je v bistvu kar logično, če upoštevamo dejstvo, da se oseba recimo doma, v svojem okolju, lepo sama in umirjena, lahko bolj odpre kot na neken tečaju Reikija v skupini oseb in pred nepoznanim mojstrom Reikija.

Torej, Reiki iniciacije na daljavo so možne in v nekaterih primerih celo zaželjene. Sam imam za seboj na stotine iniciacij na daljavo v Reiki. Tako sem pred leti (brezplačno) iniciral osebe v mojstrsko stopnjo Reikija med drugimj v Južno Afriško Republiko, Pakistan, severno Kanado itd... V vseh teh primerih osebe niso imele možnosti obiskovanja seminarjev Reikija, bodisi zaradi finančnih ali logističnih dejavnikov. In vse te osebe so povsem normalno in uspešno poučevale Reiki naprej, v živo in tudi na daljavo.

 

3. Dai-Ko-Mjo

Naslednja mala javna skrivnost je, da je tradicionalni mojstrski simbol Usui Reikija povsem identičen netradicionalnemu simbolu.

Torej, če ste bili inicirani v tradicionalni Usui Reiki mojstrski simbol (spodaj levo), potem lahko brez kakršnih koli zadržkov uporabljate tudi netradicionalnega (spodaj desno).
Enostavno.

daikomyo   =   daikomyo2

 

 

 4. Namera je vse

Naslednja, prav tako več ali manj javna skrivnost je, da so ceremonije, rituali, postopki, ki se jih učimo v katerem koli Reiki sistemu iz določenega vidika povsem odveč.

V praksi to pomeni, da se lahko iniciacija izvede povsem brez fizičnega mahanja z rokami in brez pihanja enerije in brez polaganja simbolov v čakre ali dlani prejemnika. Isto velja za delo na daljavo. Vse, popolnoma vse, kar počnemo v katerem koli Reiki sistemu temelji zgolj na nameri.

Namera. Dovolj je, da imam brezpogojno namero in univerzalna energija steče. Namera je tisti prvi poriv iz zavesti, ki lahko in tudi dejansko sproža akcije in reakcije. Brez namere je uporaba Reikja zame zgolj brezciljno tavanje v energijskem polju.

 

 

5. Raku in njegova uporaba Raku

V tradicionalnih vodah Reikija velja, da se mojstrski simbol Raku (prikazan je na desni strani) uporablja zgolj pri podeljevanju iniciacij.

No, naslednja mala skrivnost Reiki mojstrov je, da se Raku lahko zelo učinkovito uporablja tudi pri pošiljanju
energije. Enostavno prikličite ta simbol (bodisi naglas, v mislih ali s pomočjo vizualizacije) in ga pošljite prejemniku.
Raku se torej lahko uporablja tudi pri zdravljenju bolečin, recimo.

Ob meditaciji na ta simbil lahko opazite, da Raku ni statičen in miren ampak da prav prekipeva od energije in da lahko kot tak ogromno podari prejemniku energije.

Vabim vas, da poskusite sami!


 

Se nadaljuje...
:)

 

Edmond C.

top